Гостренькі хрусткі огірочки з кетчупом “Чилі” на зиму

Дуже смачні і гостренькі!

Складові:

  • Огірки – 3.5 кг.
  • Вода – 1,5 л.
  • Кетчуп Чилі – 8 ст.л.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 100 г.
  • Оцет 9% – 100 мл. Джерело

Спеції на 1 л. банку:

  • Часник – 4 зубчики
  • Чорний перець горошком – 5 шт
  • Запашний перець – 2 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Петрушка, хрін, кріп за бажанням

приготування:

Огірки помити і замочити у воді мінімум на 5 годин. Банки простерилізуйте в киплячій воді, над парою, в духовці або в мікрохвильовій печі. На дно кожної банки викладаємо спеції: часник, чорний перець, запашний перець, кріп, хрін, петрушку. Далі щільно укладаємо огірки.

Готуємо маринад. У киплячу воду додаємо цукор, сіль і кетчуп. Після 10 хвилин кипіння вливаємо оцет. Обшпарюємо окропом металеві кришки. Банки з огірками залийте гарячим маринадом. Відразу ж закатати їх. Без стерилізації огірочки виходять хрусткими, а пекучий перець робить їх гостренькими

Після закачування, огірки повинні постояти укутаними і в перевернутому вигляді до повного охолодження. Охолоджені банки з огірками виносимо в прохолодне місце.

Источник

Поділись з друзями...