Цілюще варення з кульбаби від 1000 і 1 хвороби

Сонцелику кульбабу часто називають домашнім лікарем. Всі складові рослини – від корінців до квіток – використовують в народному цілительстві. Її листя додають в салати, корінці сушать, перетирають і заварюють чаї для схуднення, а з квітів роблять лікувальні конфітюри.

Варення з її квітів – це щось особливе. Воно запашне, золоте і солодке як мед. З’їдаючи щодня по чайній ложці цих ласощів, ви забудете про сезонну застуду і депресії, зміцните серце і печінку на клітинному рівні. Як правильно приготувати і приймати солодкий еліксир – читайте далі.

Користь варення з кульбаб для імунітету

  • насичує вітаміном С, бета-каротином, а також цинком, фосфором, залізом, калієм, йодом і марганцем
  • лікує бронхіт і застуду за рахунок заспокійливих і відхаркувальних властивостей
  • бореться з безсонням, стресами, дратівливістю і нудьгою
  • запобігає розвитку пухлин і уповільнює старіння шкіри
  • зміцнює серце і судини: насичує калієм, знижує тиск і запобігає розвиткові цукрового діабету

Травневе варення для печінки і ШКТ

  • знижує кислотність шлунку і показане при легких формах гастриту
  • дає м’який жовчогінний ефект
  • завдяки клітковині лікує від закрепів і нормалізує апетит
  • знімає запалення сечового міхура і сечовивідних шляхів
  • очищає кров і тканини від токсинів і отрути, рекомендоване при харчових отруєннях
  • виводить з печінки шлаки і радіонукліди: ці речовини небезпечні тим, що руйнують клітини, прискорюють старіння і викликають астму, захворювання серця і рак

Як приготувати цілюще варення з кульбаб