Найпростіший маринад на мінералці для шашлику: для курки та свинини

Літо!А який же відпочинок без смачного шашлику. Смак м’яса залежить від маринаду, тому пропонуємо приготувати смачний маринад для м’яса курячого та свинини. М’ясо виходить дуже м’яким та смачним і не потребує додавання безлічі інгредієнтів. Всі рецепти розраховані на 2 кг. м’яса.

Маринад для курятини.

Складові:

  • Ріпчаста цибуля — дві штуки;
  • Мелений перець — за смаком;
  • Мінеральна вода – 600 мл.;
  • Кухонна сіль – 30 гр.;
  • Олія рафінована — 45 мл.

Спосіб приготування:

  1. Наріжте м’ясо невеликими шматочками.
  2. Наріжте цибулю маленькими шматочками.
  3. Змішайте м’ясо з цибулею, додайте спеції та мінеральну воду.
  4. Перемішайте та залишіть м’ясо на пару годин маринуватись.
  5. Після вилийте рідину, додайте сіль та олію.

Складові:

  • М’ясо свинини — 1500 гр.;
  • Кухонна сіль — 60 гр.;
  • Чорний перець — столова ложка;
  • Мінеральна вода — 1000 мл.;
  • Цибуля ріпчаста – 1000 гр.

Спосіб приготування:

  1. Очистить цибулю та натріть на тертці.
  2. Додайте спеції та перемішайте, щоб утворився сік.
  3. Через 5 хвилин додайте нарізане шматочками м’ясо та перемішайте.
  4. Знову через 5 хвилин додайте мінеральну воду та залишіть м’ясо маринувати годину.

Смачного!

Поділись з друзями...