Як змусити дрова горіти 3-5 годин? Простіше не буває

Багато хто, напевно, замислювалися над тим, як змусити дрова горіти впродовж кількох годин. Особливо, ця тема стає актуальною при використанні лазні або ж для тих, хто планує взимку опалюватися дровами.

Так, і справді, збільшити тепловіддачу дров цілком реально. Все що необхідно зробити, це виконати пару хитрощів. Якраз про це і піде мова в цій статті.

Як змусити дрова горіти 3-5 годин? Простіше не буває

В першу чергу необхідно уточнити, що тепловіддача багато в чому залежить від сухості дров і від породи дерева. Якщо дерево має не щільну структуру, згорає воно досить швидко. Що ж стосується щільних порід дерев, вони здатні горіти довше.

Тепер трохи докладніше про щільність дерев.

Наприклад, слива, акація, самшит володіють високою щільністю. Береза, дуб, яблуня, груша, клен, бук і модрина середньої щільності. Осика, верба, ялина, липа, сосна мають маленьку щільність.

yandex.ru

Як змусити дрова горіти 3-5 годин?

Чи не це мрія кожного. Адже зазвичай саме на періодичне підкладання дров йде чимало часу. У підсумку доводиться бруднити руки. Вже не кажучи про те, що буде, якщо не покласти наступний оберемок дров своєчасно …

Так як моя бабуся прожила все життя в селі, вона розумілася в цій справі. Розповіла про це вона і мені. До того ж це відмінний варіант для лазні.

Всі звикли підпалювати дрова в печі знизу. Для цього попередньо внизу по центру укладається папір і після проводиться розпалювання. В результаті дрова згоряють досить швидко і буквально через пів години температура починає знижуватися.

yandex.ru

З усього цього випливає, що такий спосіб не потрібно використовувати, якщо хочеться отримати максимальну тепловіддачу. Необхідно вчинити трохи інакше. Варто внизу укласти більш товсті поліна, а зверху дрова тоньшi.

Дрова укладаються дуже щільно один до одного. І на завершення найголовніше, підпалювати їх потрібно не знизу, а зверху.

Внаслідок цього в першу чергу будуть згоряти спочатку тонкі дрова, а потім більш товсті. Якщо так робити, вдасться збільшити процес горіння. Зазвичай один оберемок дров, укладений в печі таким способом, горить не менше 3х годин. А іноді й довше!

Якщо вам сподобалася стаття, ставте лайки і дiлитесь iнформацiєю далi!

Вас чекає багато цікавої і корисної інформації!

А Ви знали про такий спосiб? Чи вже його користували?

Поділись з друзями...