Ветеран: От ви всі про економіку, із цифрами, а я вам про війноньку, теж із цифрами.

От ви всі про економіку, із цифрами, а я вам про війноньку, теж із цифрами. Я в тому шарю.
Ітак. Ось пані та панове як виглядає режим “просто перестать стрелять” у цифрах. Зараз я вам розжую. Пагналі.

В загальному доступу ми маємо ось такий документ, скрін якого приведено нижче. Ці дані відповідають і приведеним показниках в інших джерелах, тому я вважаю їх коректними.
Ітак. 21 травня пана Хомчака призначено Начальником Генерального Штабу, і цей день я сміливо беру за початок відліку нової політики на війні, під умовною назвою, “всретимся по-середине”, суть якої полягає у перш за все збереженні життів бійців, котрі перебувають на лінії зіткнення, припинення обстрілів і переведення вирішення “конфлікту” в політичну площину. Так от. З початку року до призначення пана Хомчака ми мали наступні показники:
1. Бойові безповоротні – 40
2. Інші загиблі (хоча ця складова не зовсім нам підходить) – 39
3. Санітарні – 239
Нагадаю, це 5 місяців цього року при старій уже владі.
А тепер, сюрприиииз. Абсолютні числа при командуванні “нашої” нової влади:
1. Бойові – 53
2. Інші загиблі – 35
3. Санітарні – 253
Ви бачите те ж що і я?
Без урахування грудня місяця, втрати точно не менші.
Ви можете мені зауважити, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року втрати показники втрат дещо знизились. Так і є. І от зараз ми переходимо до ще одного аспекту оцінки цих цифр.
А саме – втрати ворога.
Ну бо це все ж війна, і завдання бійця вбивати ворога краще, ніж ворог вбиває нас.
І отут з цифрами вже складніше. Перевірити їх точність завжди було не просто. Але зараз генштаб останнім часом подає якісь абсолютно захмарні показники. Для прикладу на скрінах показники за листопад і два тижні грудня. Тобто як прийнято в нової влади, якщо статистика не на нашу користь – ми її перепишем.
Нас обманюють, пані та панове. Ми не стали втрачати менше. Ми стали менше вбивати і у нас стало менше територій. За останні 7 місяців точно.
Поділись з друзями...