Лукашенко виступив із заявою про події в Білорусі: він звернувся до Путіна

 

Олександр Лукашенко має намір звернутися до президента РФ Володимира Путіна.

У суботу, 15 серпня, президент Білорусі Олександр Лукашенко провів нараду, де обговорив ситуацію в країні і зателефонував голові РФ Володимиру Путіну.

Як повідомляє ” Белта “, Лукашенко також заявив, що чинний уряд складає повноваження щоб подивитися відео, доскролльте до кінця сторінки ).

“Головне питання – це стосується Адміністрації президента, Наталія Іванівна (голова Ради Республіки. – Ред.), Ви підключіться: уряд, як завжди, після обрання президента складає повноваження, треба підготувати всі документи, зараз же підписати їх, вивірити і доручити уряду продовжувати свої повноваження до формування остаточного складу уряду “, – сказав він.

При цьому Лукашенко зазначив, що в основному уряд сформовано.

“Може бути, будуть якісь нюанси. Я тільки що говорив з Романом Головченко (прем’єр-міністр. – Ред.). Він на місці, працює, всі готові працювати. Так що уряд функціонує. Треба формалізувати це, щоб юридичну силу мало . Тому указ треба відпрацювати і зараз же внести “, – додав він.

Також Лукашенко доручив керівникам підприємств зустрітися з колективами і відповісти на запитання робітників.

“Не треба тиснути ні на кого, ні в якому разі, просто треба їм це сказати. Плазувати, на колінах стояти ми ні перед ким не збираємося. Такої необхідності немає. Втратити хочуть роботу і підприємства – втратять. Далі вони не відновляться, ми ж це прекрасно розуміємо. Тому нехай керівники зі своїми колективами розбираються “, – повідомив глава Білорусі.

Білоруси проти Путіна

Білоруси проти Путіна

За словами Лукашенка, ситуація з протестами загрожує не тільки його країні, але і Союзної держави з Росією.

” Треба зв’язатися з Путіним, президентом Росії, щоб я міг з ним переговорити зараз. Тому що це вже загроза не тільки Білорусі. Захист сьогодні Білорусі – це не менше, ніж захист всього нашого простору, Союзної держави” , – підкреслив він.

Також президент Білорусі сказав, що побачив елементи зовнішнього втручання в ситуацію в країні.

” Нас заколисувати не треба мирними акціями і демонстраціями. Ми бачимо, що в глибині відбувається. Ми ж методички читали кольорових революцій “, – розповів Лукашенко.

Як повідомляв OBOZREVATEL :

Поділись з друзями...