М’які мов “пух”: нереально смачні пиріжки з м’ясом

М’які “як пух”, ніжні, запечені до апетитного рум’янцю пиріжки – паличка-виручалочка будь-якої господині. Прості та невигадливі у приготуванні, доречні у будь-яку пору року і чудово доповнять обід, вечерю, сніданок, пікнік чи чаювання. Приготовлене на кефірі, тісто виходить слухняним, приємним у роботі та нейтральним до смаку, що дозволяє поєднувати його з будь-якою, як солоною, так і солодкою начинкою. А самі пиріжки виходять неймовірно м’якими та довго не черствіють. Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 480-500 г (3 склянки).
  • Дріжджі швидкої дії – 7-10 г.
  • Олія – 125 г (0.5 склянки).
  • Кефір – 250 мл (1 склянка).
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Начинка – за смаком (у мене з куркою, сиром та грибами).

Приготування:

Просійте борошно. Додайте дріжджі швидкої дії (7-10 г). Добре все перемішайте. З’єднайте олію і кефір, підігрійте до температури 36-38 градусів. Додайте цукор та сіль. Помішуйте компоненти до розчинення солі та цукру. З’єднайте суміш борошна та дріжджів з кефіром. Поступово сформуйте тісто та надайте йому форму кулі.

Перемістіть тісто на робочу поверхню та місіть упродовж 8-10 хвилин. Потім накрийте тісто рушником і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин. Тісто, що настоялося, розділіть порції. У мене вийшло 12 частин вагою близько 50-70 грамів. Розрівняйте кожну порцію тіста до товщини приблизно 0,5 сантиметра. Додайте начинку на свій смак. У мене це обсмажене куряче філе з грибами та цибулею, також я додала твердий сир).

Ретельно защипніть краї тіста і надайте пиріжку бажану форму. Помістіть підготовлені пиріжки на форму для випікання попередньо прикритою листом пергаменту. Прикрийте рушником і залиште на 10 хвилин, щоб тісто ще трохи піднялося. Потім змастіть пиріжки яєчним жовтком і за бажанням присипте насінням кунжуту. Помістіть в розігріту до 200 градусів духовку і випікайте 15-20 хвилин до золотистого кольору.

Поділись з друзями...