Пиріг-перевертень: під час випікання тісто перетворюється у смачнючий крем

Незвичайна випічка не обов’язково повинна бути складною, правильно?

Наприклад, пиріг, який отримав назву «невидимий», готується дуже просто. А невидимий він тому, що з’їдається за одну мить, ніби й не було зовсім, такий він смачний. Але якщо говорити серйозно, то це, звичайно, народне пояснення його назви.

Насправді ж десерт цей родом з Франції і свою назву пиріг отримав тому, що тісто в ньому практично непомітне. Здається, що це і не тісто зовсім, а ніжний крем. джерело

Вам знадобляться:

  • яйце — 2 шт.;
  • сіль;
  • ванільний цукор — 10 г;
  • цукор — 50 г;
  • молоко — 100 мл;
  • вершкове масло — 30 г;
  • борошно — 70 г;
  • розпушувач — 1 ч.л.;
  • яблуко — 2 шт.;
  • груша — 2 шт.

Спочатку беремо яйця, сіль, ванільний цукор і цукор звичайний. Кладемо всі ці інгредієнти в миску і збиваємо міксером до тих пір, поки маса не почне біліти.

Потім додаємо в нашу суміш розтоплене вершкове масло і молоко. Знову збиваємо.

Борошно просіваємо разом з розпушувачем і добре перемішуємо їх між собою. Додаємо отриману суміш в тісто і перемішуємо всі інгредієнти за допомогою міксера.

Тісто готове, тепер потрібно підготувати начинку. Для цього беремо яблука і груші і очищаємо їх від шкірки і серцевини. Можна використовувати і тільки один з цих фруктів. Очищені яблука і груші нарізаємо тонкими скибочками. Якщо нарізати тоненько ножем не виходить, можна скористатися овочечисткою або спеціальним ножем терки.

Нарізані фрукти перекладаємо в ємність з тістом і акуратно, але добре перемішуємо. Нам потрібно, щоб кожен шматочок вкрився тістом. Змащуємо форму для випічки олією і перекладаємо в неї фрукти в тісті. Тісто, що залишилося, виливаємо на майбутній пиріг зверху. Струшуємо форму кілька разів, щоб тісто рівномірно розподілилося по всій поверхні. Можна навіть постукати формою об стіл.

Ставимо пиріг в розігріту до 180-190 градусів духовку і випікаємо 30 хвилин.

В оригінальному рецепті пиріг посипається зверху мигдальними пластівцями. Якщо ж у вас їх немає, то мигдаль можна без шкоди для смаку замінити хрусткою посипкою для булочок.

Для її приготування Вам знадобляться:

  • вершкове масло — 40 г;
  • борошно — 80 г;
  • цукор — 30 г;
  • щіпка солі;
  • ванільний цукор — 10 г.

Ванільний цукор в цьому випадку можна замінити і звичайним. Змішуємо всі інгредієнти до однорідності, а потім перетираємо суміш так, щоб вийшла крихта.

Дістаємо пиріг з духовки і посипаємо зверху хрусткою крихтою. Можна робити це через сито, тоді крихти будуть практично одного розміру. Потім знову ставимо в духовку приблизно на 20 хвилин. Через 20 хвилин дістаємо «невидимку» з духовки і обов’язково даємо йому охолонути. Пирогу потрібно постояти приблизно 40 хвилин, інакше він може втратити свою форму.

Пиріг виходить дуже ніжним і соковитим. Внаслідок того, що фруктів багато, а тісто лежить не шарами, здається, що його і зовсім там немає. Сік під час випікання просочує тісто, нібито перетворюючи його в крем.

А вам захотілося приготувати неймовірно смачний пиріг, в якому немов би одна начинка і крем?

Поділись з друзями...