Порубав, поклав, закрутив: рецепт курячої тушонки в духовці

Оскільки куряче м’ясо по праву можна назвати найпоширенішим пташиним м’ясом, існує незліченна кількість варіантів його приготування. Страви з курки можна зустріти майже в усіх кухнях світу, що дуже просто пояснюється: дієтична, ніжна і смачна курка поєднується з будь-якими прянощами і овочами.

Через таку популярності іноді складно вибрати, що приготувати з курки. Спокусливо виглядає і куряча грудка, і ніжки, і крила, але що робити, якщо хочеться відразу все? У нас є для тебе відмінне рішення! Куряча тушонка не тільки доведеться будь-якому до душі, але і завжди буде напоготові.

складові

Курка – 2 кг

Чорний перець (горошком) – 20 шт.

Сіль – 20 г

Лавровий лист – 4 шт.

приготування

Зніміть шкіру з курки і наріжте її великими шматками, відокремлюючи м’ясо від кісток. Покладіть у велику ємність, посоліть і приправте за смаком. Поставте в холодильник на 40 хвилин. Поки курка стоїть в холодильнику, стерилізують 2 літрові банки і покладіть на дно кожної 10 горошин перцю і 2 лаврових листки. Покладіть м’ясо в банки і накрийте фольгою замість кришки. Поставте в холодну духовку і готуйте при 150 градусах 4,5 години. Коли банки з м’ясом охолонуть, закатати їх стерилізованими кришками.

Поставте тушонку в прохолодне місце, захищене від сонячних променів. Вона буде зберігатися довше, якщо під кришкою утворилася жирова пробка, яка не дозволяє повітрю проникати до м’яса. Якщо курка дісталася не жирна, можна використовувати трохи топленого свинячого жиру. Поділіться нашим рецептом з іншими, щоб вони могли насолодитися смачною курочкою в будь-який зручний час!

Поділись з друзями...