Сіль – до кави, до квітів і до молока. Корисні поради.

Дрібка солі зберігає свіжість молока, надає запаху стравам із яблук, прискорює збивання сметани та білків, поліпшує смак чаю і кави.

• Сіль – королева не тільки на обідньому столі. Запаху риби чи цибулі легко позбутися, коли помити руки водою, в якій розчинено дрібку солі.

• Ванни, протерті полотниною, промоченою сумішшю солі зі скипидаром, блищатимуть як нові.

• Дуже забруднені скло та кришталь також добре чистити сіллю.

• Смуги від чаю на посуді (чайник, чашка, склянка) зникнуть, якщо протерти їх ропою.

• Білизна сяятиме, якщо до крохмалю додати дрібку солі.

• Щоб сирі дрова розгорілися, киньте на неї жменю солі.

• Квіти довго не в’янутимуть, коли додати до води трішки солі.

• Жир, особливо маргарин, не буде розбризкуватися зі сковороди, якщо насипати на неї трохи солі.

• Нарізана цибуля залишиться свіжою, коли покласти її на тарілку, посипану сіллю.

• Яйця з надтріснутою шкарлупою не витечуть, а цілі не потріскаються й добре чистимуться, якщо варити їх у солоній воді.

• Дрібка солі зберігає свіжість молока, надає кращого запаху стравам із яблук, прискорює збивання сметани та яєчних білків для крему, поліпшує смак чаю і кави.

джерело

Поділись з друзями...