Смачний, ніжний, м’який медовик з ароматними коржами та сметанним кремом без розкочування.
Простий і швидкий рецепт смачного медового торта, приготування якого займе у вас від 30 хвилин.
Повідомляє zvistka.in.ua
Інгредієнти
- 80 гр меду
- 100 гр цукру
- 100 гр вершкового масла
- 3 яйця
- 1 ч. л. соди
- 1 щіпка солі
- 180-200 гр борошна
Для крему
- 400 гр сметани жирністю 20%
- 1 ст. л. цукрової пудри
Приготування
1. Мед розтопити на маленькому вогні, додати соду. Постійно помішуючи, проварити на маленькому вогні 1-2 хвилини до отримання карамельного відтінку.
2. До цієї суміші додати вершкове масло і дочекатися, поки воно повністю розтане.
3. Яйця збивати на максимальній швидкості міксера 5 хвилин, поступово додаючи весь цукор.
4. Остиглу суміш меду і масла додати до яєць і просіяти частинами борошно.
5. Тісто розділити на 2 частини, викласти тісто на деко, вистелене пергаментом або силіконовим килимком, розрівняти по всій площі лопаткою.
6. Випікати при температурі 160 градусів 6-8 хвилин до готовності коржа (може зайняти трохи більше або менше часу залежно від товщини коржа).
Обрізати краї у готових коржів, кожен корж розрізати на 2,3 або 4 частини.
7. Сметану змішати з цукровою пудрою. Остиглі коржі промазати сметанним кремом.
8. Обрізки коржів подрібнити блендером або кавомолкою. Верх і боки торта обсипати крихтою. Дати просочитися 3-4 години.