Справжня халва: давно шукала цей рецепт

Перепробувала дуже багато рецептів халви і все не те! То борошна багато, то цукру. Нарешті, після кількох невдач, вдалося зробити справжню халву, як в дитинстві.Можна, звичайно, купити в магазині, але домашня краще!

Рекомендую!

Пише Пошепки

Складові:

  • 2 склянки очищеного насіння
  • 1,5 склянки борошна
  • 1 склянка цукру
  • 0,5 склянки води
  • 150 мл соняшникової олії

Приготування:

  1. Насіння обсмажити, прокрутити на м’ясорубці.
  2. Борошно теж обсмажити на сухій сковорідці до ніжно-золотистого кольору.
  3. Змішати обидві маси до однорідної консистенції.
  4. З цукру і води, на середньому вогні, помішуючи, варимо сироп 10 хвилин з моменту закипання — він не повинен бути зовсім рідким, але і густим теж. Як тільки цукор розчинитися, можна не мішати.
  5. Тепер змішуємо масу з насінням, соняшникову олію і сироп за допомогою міксера — так швидше.
  6. Можна знайти рецепти, де олію вливають в готовий сироп. Тут є реальний шанс все зіпсувати!
  7. Сироп від холодної олії відразу згортається і отримуєте великий льодяник.
  8. Коли маса стала однорідною, викладаємо її в форму, застелену целофаном, добре утрамбовуємо і розрівнюємо.
  9. Зверху кладемо плоску кришку — у мене є дві однакові форми, я ставлю одну на іншу. І ставимо вантаж.
  10. Ставимо в холодильник години на 3.

Смачного!

Поділись з друзями...