Старий, простий, але дивовижно смачний рецепт: скумбрія запечена у банці

Чому у банці? Тому що так удвічі смачніше! Та й звичайна скляна банка, на відміну від дорогого жаростійкого посуду, є у кожного. А ще скло – екологічно чистий матеріал, який не виділяє токсичні речовини при високій температурі. У такій ємності страва буде не підсмаженою, а дієтичною і корисною для тих, кому показана лікувальна дієта.

Оскільки скумбрія – дуже жирна риба, під час приготування не потрібно додавати рослинну олію. Кількості соку, що виділяється з риби, достатньо, щоб м’ясо стало соковитим і легко відокремлювалося від кістки. До речі, аналогічним способом можна приготувати курку в банці у власному соку.

Щоб банку з рибою не лопнула, завжди ставте її в холодну духовку, а потім вмикайте підігрів. Сама банка повинна бути сухою, без подряпин і відколів. А після приготування важливо не допустити контакту гарячої банки c чим-небудь мокрим.

Ще одна перевага рецепту в тому, що можна запікати рибу про запас. Для цього достатньо взяти банки з гвинтовими кришками і запікати 3-4 години. У холодильнику така скумбрія зберігається до трьох тижнів.

Мабуть, досить нахвалювати настільки проста і смачна страва. Діставайте блокнот і записуйте рецепт!

Інгредієнти:

  • 2 скумбрії середнього розміру;
  • 1 морква;
  • 2 цибулини;
  • 4 горошини запашного перцю;
  • 2 лаврових листа;
  • спеції, сіль за смаком.

Приготування:

Почистивши рибу, відріжте голову, хвіст і добре вимитей під проточною водою. Осушіть паперовим рушником і наріжте на порційні шматки.

Щоб позбавити скумбрію від специфічного рибного запаху, за півгодини до готування замаринуйте рибу в невеликій кількості лимонного соку. А до самої страви додайте щіпку мускатного горіха.

Моркву натріть на крупній тертці, а цибулю наріжте кільцями.

Шарами викласти овочі і рибу в банку. Кожен шар посипаємо сіллю і спеціями. За бажанням на дно банки можете додати картоплю.

Накрийте банку з рибою фольгою або металевою кришкою. Ставимо в холодну духовку, потім вклюсаємо її і запікаємо скумбрію мінімум годину при температурі 180 градусів.
Подавайте ніжну рибку, просочену овочевим соком, з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!

Щоб кожен шматочок ароматної скумбрії просто танув у роті, спробуйте приготувати скумбрію за нашим рецептом. Ця смачна страва обов’язково сподобається вашим близьким. А ще готується без клопоту.

джерело

Поділись з друзями...